Dag breier!

Momenteel worden er geen lessen gegeven omwille van verbouwingswerken in de studio. Wanneer de nieuwe lessen weer van start gaan, is niet bekend. Via mijn nieuwsbrief kom je als eerste te weten wanneer ik start met lesgeven en wanneer je je kunt inschrijven. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via de website onderaan de pagina. 

 

Liefs, 

Mathilde

Driedaagse breicursus beginners en half-gevorderden Brother breimachine

WAT? 

 

Tijdens deze  driedaagse breicursus word je volledig ondergedompeld in de werking van een Brother breimachine. We focussen op het leren kennen van de machine en onderzoeken alle mogelijkheden. Deze cursus is ideaal voor beginnende breiers of breiers met een beetje ervaring die graag volledig ondergedompeld worden in machinale breitechnieken. Voorkennis van breien is niet nodig, we beginnen helemaal bij het begin en proberen zoveel mogelijk technieken in volgorde van moeilijkheidsgraad te behandelen. Na deze reeks kun je zelfstandig verschillende technieken toepassen en onderzoeken. Ook gevorderde breiers die graag een opfrissing krijgen in alle verschillende technieken kunnen zich inschrijven voor deze cursus. 

 

 

Opgelet: in deze cursus focussen we op het leren kennen van de machine en verschillende technieken. We maken geen afgewerkt product.

ajour

INDELING VAN DE CURSUS

 

Dag 1: we starten op het enkelbed. We leren verschillende manieren van opzetten, meerderen en minderen. We leren de principes van verkorte toeren en experimenteren met verschillende structuursteken. 

 

Dag 2: we nemen het dubbelbed onderhanden. Basissteken zoals ribboorden, patentsteken en kleine structuren komen aan bod.  

 

Dag 3: Op de laatste dag introduceren we werken met verschillende kleuren en motieven. We gaan werken met ponskaarten op zowel enkel als dubbelbed. We gaan experimenteren met de mogelijkheden van jacquard, vang en slipsteken in verschillende materialen en kleuren. 

Afhankelijk van het tempo en interesse van de groep, is er op dag 3 ruimte voor extra (specifieke) breitechnieken.

VOOR WIE? 

 

Vanaf 16 jaar. We werken in een kleine groep zodat individuele begeleiding mogelijk is. Deze cursus is ideaal voor beginnende breiers of breiers met een beetje ervaring die graag volledig ondergedompeld worden in machinale breitechnieken. Na deze cursus heb je een goed beeld van wat breien op een breimachine inhoudt en kun je zelfstandig aan de slag. 

Brother

WAAR?

 

Studio Mathilde
Tabakvest 53
2000 Antwerpen  

  

HOEVEEL?

 

370 euro inclusief breimachine, garens en cursusmateriaal. Je hoeft niets mee te brengen. Je bent ingeschreven na ontvangst van het inschrijvingsgeld.

WANEER?

 

We werken telkens van 10u tot 16u, met een pauze over de middag. Thee en koffie zijn voorzien, lunch dien je zelf mee te brengen. 

Iedereen krijgt zijn eigen breimachine, tools en garens om mee te werken. We werken op een Brother machine KH840, KH860 of KH881 met dubbelbed aanvulling KR 830 of KH850.

ANNULATIEVOORWAARDEN

 

Bij annuleren tot 30 dagen voor de aanvang van de workshop, wordt het inschrijvingsgeld 100% terugbetaald. Bij annuleren tot 10 dagen voor de aanvang van de workshop wordt 50% van het inschrijvingsgeld terugbetaald. Bij annulatie vanaf 9 dagen voor de workshop is een terugbetaling niet meer mogelijk. Studio Mathilde kan een workshop annuleren bij onvoldoende inschrijvingen. In dit geval wordt het volledige inschrijvingsgeld terugbetaald.