Dag breier!

Momenteel worden er geen lessen gegeven omwille van verbouwingswerken in de studio. Wanneer de nieuwe lessen weer van start gaan, is niet bekend. Via mijn nieuwsbrief kom je als eerste te weten wanneer ik start met lesgeven en wanneer je je kunt inschrijven. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via de website onderaan de pagina. 

 

Liefs, 

Mathilde

Brother breimachine workshops

© Shruti Mehta

Leer breien op een Brother breimachine tijdens een van de workshops! De lessen zijn voor zowel beginners als (ver) gevorderden. Iedere les heeft een module nummer, waar je je apart voor kunt inschrijven. Zo is het makkelijk te herkennen welke lessen elkaar opvolgen op vlak van niveau en techniek. Het is niet verplicht modules na elkaar te volgen, het is enkel een indicatie van lesniveau. Tijdens de lessen werken we op Brother machines met volgende nummers: KH820, KH840, KH860, en KH890. De machines hebben een dubbelbedaanvulling met nummer KR830 of KR850. We werken enkel met de mechanische eigenschappen van de breimachines. De inhoud van de lessen is toepasbaar op alle verschillende types mechanische Brother machines. 

 

Zie onderaan de pagina een tabel met een overzicht van de modules, het lesniveau en de focus van de les. 

VOOR BEGINNERS EN HALFGEVORDERDEN

Tijdens deze 3 daagse breicursus word je volledig ondergedompeld in de werking van een Brother breimachine. We focussen op het leren kennen van de machine en onderzoeken alle mogelijkheden. We werken op enkel en dubbelbed om alle basistechnieken onder de knie te krijgen. Deze cursus is ideaal voor beginnende breiers of breiers met een beetje ervaring die graag volledig ondergedompeld worden in machinale breitechnieken.

Wanneer?

 

Momenteel zijn er geen nieuwe lessen ingepland.

MODULE 1: VOOR BEGINNERS

Tijdens deze allereerste basis les leer je alles wat je moet weten over het enkelbed van een Brother machine. We gaan opzetten, afzetten, meerderen en minderen. Kleine structuur technieken komen ook in deze les aanbod. Na vier uur kun je zelfstandig breien op een enkelbed. 

Wanneer?

 

Momenteel zijn er geen nieuwe lessen ingepland.

MODULE 2: VOOR BEGINNERS

Tijdens deze tweede basis les leer je alles wat je moet weten over het dubbelbed van een Brother machine. We gaan opzetten, afzetten, meerderen en minderen. Rib boordjes, rondbreien en kleine structuur technieken komen ook in deze les aanbod. Na vier uur kun je zelfstandig breien op een dubbelbed. 

Wanneer?

 

Momenteel zijn er geen nieuwe lessen ingepland.

MODULE 3: VOOR HALF GEVORDERDEN

Heb jij al enige ervaring op je Brother breimachine en ben je op zoek naar verdieping in de breitechniek? Dan is deze geavanceerde les iets voor jou. Tijdens deze 4 uur durende les gaan we in op verschillende aspecten van machinaal breien; we focussen ons op het werken met ponskaarten en gaan aan de slag met tuck, slip en jacquard steken.

Wanneer?

 

Momenteel zijn er geen nieuwe lessen ingepland.

MODULE 4: VOOR GEVORDERDEN

In deze 4 uur durende les voor gevorderden gaan we dieper in op speciale steken op het dubbelbed. We breien met meerdere kleuren, gebruiken de hold positie en onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor patroon breien op dubbelbed. Heb jij veel brei ervaring en wil je graag een echte expert worden op de breimachine? Dan is deze les iets voor jou!

Wanneer?

 

Momenteel zijn er geen nieuwe lessen ingepland.

MODULE 5: VOOR HALFGEVORDERDEN EN GEVORDERDEN

Verkorte toeren, 3D breien, gedeeltelijk breien,… dit zijn allemaal termen die we tijdens het machinaal breien gebruiken als we een vorm willen creeren. In deze les gaan we het principe van verkorte toeren onder handen nemen en toepassen in verschillende technieken. Zo kun je verkorte toeren gebruiken voor het vormgeven van een hals van een trui, maar ook om volumes en vormen te breien. 

Wanneer?

 

Momenteel zijn er geen nieuwe lessen ingepland.