UPDATE: omwille van de coronamaatregelen zijn alle lessen momenteel geannuleerd.

pop-up
© Femke den Hollander

Lesaanbod breien op de breimachine

Studio Mathilde biedt breilessen op de breimachine aan, dit zowel op machines van het merk Brother en Passap. De lessen variëren van beginner workshops tot verdere verdieping in een bepaalde technieken. Studio Mathilde vindt het belangrijk dat mensen een goed begrip hebben van wat breien is en wat je ermee kunt.

 

Studio Mathilde wil het verschil maken door mensen technisch goede info te geven en dit door niet te focussen op het eindproduct maar te oefenen tot de basis goed zit. Studio Mathilde is ervan overtuigd dat, eens je jouw breimachine kent en beheerst, het experimenteren kan beginnen.

Hieronder vind je een overzicht van het lesaanbod van Studio Mathilde.

 

Liever privé les? Dat kan! Stuur een berichtje naar info@studiomathilde.be voor meer informatie.

In deze 4 uur durende workshop leer je de basistechnieken op een vintage Brother breimachine. Aan de hand van kleine testjes onderzoeken we verschillende technieken: opzetten, afkanten, meerderen, minderen, boorden breien, verkorte toeren en vangsteken. Deze les focust op volledige beginners, er is geen voorkennis nodig. 

In deze 4 uur durende workshop leer je de basistechnieken op een Passap duomatic breimachine. Aan de hand van kleine testjes onderzoeken we verschillende technieken: opzetten, afkanten, meerderen, minderen, boorden breien, verkorte toeren en vangsteken. Deze les focust op volledige beginners, er is geen voorkennis nodig. 

Leer je eigen haarband maken op een vintage Brother breimachine! Tijdens het breien van jouw haarband leer je verschillende basis technieken aan op de breimachine. Je leert opzetten en afzetten, met elastisch garen breien en speciale steken gebruiken. We werken met hoogwaardige materialen zoals wol zodanig dat jouw haarband helemaal winterproof is. Je kiest je materiaal en na het breien van een proeflapje, beginnen we aan het echte werk. In 3 uur is jouw haarband gebreid, afgewerkt en klaar om te gebruiken.

Leer sokken breien op een Brother breimachine. In deze 4 uur durende workshop leer jij alle technieken die nodig zijn om een volledige sok te breien. Het breien van een boord, rondbreien, verkorte toeren, meerderen en minderen. Veel verschillende technieken zijn nodig voor het maken van een sok, deze workshop is dus niet bedoeld voor volledige beginners.