Dag breier!

Momenteel worden er geen lessen gegeven omwille van verbouwingswerken in de studio. Wanneer de nieuwe lessen weer van start gaan, is niet bekend. Via mijn nieuwsbrief kom je als eerste te weten wanneer ik start met lesgeven en wanneer je je kunt inschrijven. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via de website onderaan de pagina. 

 

Liefs, 

Mathilde

industrieel breien
© Laure Van Hijfte
breien
sketch

Een hinge is een scharnier, plooipunt of schakel, een plaats die broos, gevoelig en kwetsbaar is.

ON THE HINGES OF THE BODY

 

Masterproject textielontwerp, KASK, Gent, 2015

 

Een hinge is een scharnier, plooipunt of schakel, een plaats die broos, gevoelig en kwetsbaar is. Vertrekkende van het bewegende menselijke lichaam, ontstond een onderzoek in het breien. Met flexibiliteit, elasticiteit, rekken, trekken, strekken, buigen, plooien, stretchen, vervormen en spannen als belangrijkste elementen. Zoals de spieren van een lichaam lijnpatronen vormen, zo spelen de draden met kleur en motief. Het onderzoek verliep zowel handmatig als industrieel. Wat zijn de verschillen tussen hand en machine? En hoe kan je een industrieel proces manipuleren om het gewenste resultaat te bekomen? Het gevolg is een collectie gebreide stoffen die het bewegende lichaam bedekken, omhullen, beschermen en zo een vorm van comfort bieden. 

industrieel breien
© Laure Van Hijfte
industrieel breien
rondbreien
rondbreien
rondbreien

Een onderzoek naar rekbaarheid, flexibiliteit en volume.

FLEXILE

 

Collectie matrassen stoffen in samenwerking met BekaertDeslee, 2015

 

Flexile is een collectie matrassen stoffen, gebreid in samenwerking met de matrassenproducent Bekaert Deslee. Het onderzoek naar rekbaarheid, flexibiliteit en volume dat tot stand kwam in mijn masterproject On the hinges of the body kon ik hier verder zetten in een industriële setting. De dubbeldoek techniek die hier gebruikt wordt, is extreem volumineus, beweeglijk en rekbaar en is daarom ideaal als matrassen stof.

rondbreien
rondbreien